żurawinowe i białą czekolada

Ada0
Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oryginalny smak
Kawa z białą czekoladą i tahini

Kawa z białą czekoladą i tahini 18

Aromatyczna i przepyszna kawa z białą czekoladą i tahini, czyli pastą sezamową. Genialne połączenie! To przepis dla tych, którzy lubią kawowe eksperymenty. Oczywiście udane Białej czekolady można dać Zobacz więcej
Domowe trufelki to słodkości, którym trudno się oprzeć, w każdym razie ja nie umiem. Małe smakołyki ze składników, jakie lubimy. Tym razem głównym elementem jest suszona żurawina, dzięki czemu Zobacz więcej
Jak delektować się orientalną kawą w domowym zaciszu? Wiadomo Kulinarni spieszą z pomocą i za sprawą wody różanej wyczarują ze zwykłej kawy towar luksusowy. Jesteśmy skromni więc nie wypada nam Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że żurawina tworzy z białą czekoladą parę doskonalą. Dlatego gdy natknęłam się na przepis na poniższe ciasto wiedziałam, że koniecznie muszę je zrobić. Nie rozczarowałam się. Zobacz więcej
Piękny, delikatny i bardzo subtelny mazurek bez zbędnych dekoracji. Spód to klasyczne ciasto kruche – połączenie mąki pszennej, krupczatki, masła, cukru i żółtek. Cały „bajer” tego mazurka to krem – Zobacz więcej
Wiecie dlaczego tak bardzo lubię jesień? Ponieważ każdego roku, każdej jesieni odkrywam jakieś zabójcze ciasto. Rok temu było to ciasto dyniowo-marchewkowe z maślaną polewą, dwa lata temu bardzo Zobacz więcej
Do Wielkanocy coraz mniej czasu, a tradycyjnie na świątecznych stołach poza babami wszelkiej maści, pojawiają się kolorowe mazurki z lukrem, kajmakiem, czekoladą i marcepanem. Zwykle tak słodkie, że Zobacz więcej
Scones to brytyjskie ciastko wywodzące się ze Szkocji. Z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia. Możemy do niego dodać suszone owoce, jak w moim przypadku migdały, białą czekoladę i żurawinę, co Zobacz więcej
Łatwy i przyjemny wypiek na tą dziwną porę, przypadającą pomiędzy zimą a wiosną, kiedy codziennie rano bierzemy udział w loterii, wahając się pomiędzy wyborem ciepłego płaszcza, a zarzuceniem lżejszej Zobacz więcej
Cranberry Bliss Bar - sezonowe i najpopularniejsze w czasie bożonarodzeniowym (który, jak wiemy, w Stanach rozpoczyna się zaraz po Halloween) ciacho. Załąpuje się również jako ciasto na Święto Zobacz więcej
Żurawina - te małe, czerwone kuleczki o lekko kwaskowym smaku nadają się nie tylko jako dodatek do mięs. Są bogatym źródłem błonnika, witaminy C, B2, czy też wapnia, wspomagają pracę układu moczowego Zobacz więcej
Te mięciutkie, bardzo delikatne i słodkie bułeczki są wypełnione soczystym żurawinowym nadzieniem ze sporym dodatkiem ciemnej, gorzkiej czekolady i prażonych migdałów. Bułeczki można przygotować Zobacz więcej
Wczoraj były urodziny mojej przyjaciółki, która jest wielką miłośniczką białej czekolady. Nie było więc wątpliwości, o jakim smaku ma być tort który zrobię.. :) Przepis na biszkopt rzucany znają już Zobacz więcej
Niektórzy mogą powiedzieć, że Święta mi się pomyliły, no bo kto publikuje przepis na babkę przed Bożym Narodzeniem? Ano ja:) To pierwsza, upieczona przeze mnie, babka, a w dodatku wzięła i wyszła! I Zobacz więcej
Z zewnątrz kruche, w środku lekko ciągnące, słodkie, pyszne – ciasteczka owsiane z żurawiną i białą czekoladą. Idealne na świąteczny prezent dla najbliższych. A w dodatku możecie go przygotować na 2 Zobacz więcej
Od dobrych kilku lat, gdy na karcie kalendarza pojawia się grudzień, z ust mojej mamy pada pytanie: „Emilciu, a kiedy upieczesz te białe ciastka z żurawiną?” W tym roku nie mogło być inaczej – pytanie Zobacz więcej
- To najlepszy sernik, jaki jadłam w życiu! – czy można dostać lepszą recenzję?:) Przepyszny sernik w świątecznym klimacie - z białą czekoladą i świeżą żurawiną. Rozpływający się w ustach, aksamitny, Zobacz więcej
Rewelacyjne połączenie białej czekolady i bananów-gorąco polecam!!! Muffiny z bananami i białą czekoladą: - 380 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 120-130 g cukru brązowego - Zobacz więcej
Cienkie, okrągłe, maślane ciasteczka z wiórkami kokosowymi, suszoną żurawiną i kawałkami białej czekolady. Przygotowane z niewielkiej ilości podstawowych składników smakują zawsze każdemu. Robi się je Zobacz więcej