żurek z jajkiem

Na moim stole Wielkanocnym nie może zabraknąć żurku. Robiony kilka dni temu zakwas tak kusił zapachami, ze musiałam już ugotować żurek. Delikatny, na wędzonym boczku i pysznej białej kiełbasie z Zobacz więcej
Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Coś na ząb dla miłośników tradycyjnej domowej kuchni. Muszę przyznać, że to mój debiut, jeśli chodzi o żurek, jednakże jest to debiut całkiem smaczny:) Zobacz więcej
Mamy dla Was kolejną propozycję na wielkanocny stół. Tym razem pyszny żurek na wędzonce z białą kiełbasą i jajkiem Składniki: - 270 g boczku wędzonego - 300 g kiełbasy białej - 2 cebule - 1 łyżka Zobacz więcej
Żurek tradycyjna zupa wielkanocna. Może być podana na wiele sposobów: z białą kiełbasą, z jajkiem czy w chlebie. Mój żurek to połączenie tradycji z nowoczesnością. Jest zakwas, są jajka, ale... Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Żurek z jajkiem

Żurek z jajkiem 55

0
W przedostatnim poście prezentowałam Wam sposób na wykonanie domowego zakwasu, bez którego nie powstanieWielkanocny żurek z jajkiem. Jeśli wobec tego dysponujecie już zakwasem, zapraszam po przepis na Zobacz więcej
Wielkanocny żurek to tradycja. Musi być . I musi być z jajkami i na białej kiełbasie . Co nie znaczy, że nie może być za każdym razem inny. Gotuję go ostatnio z roku na rok co raz mniej . W zasadzie Zobacz więcej
22 października 2012 by Caroline Kolejna niedziela i kolejny obiad dwudaniowy. Tym razem jednak na pierwsze danie był żurek z jajkiem, drugie danie to ziemniaczki z kurczakiem. Żurek w kartonie od Zobacz więcej
Lekko kwaskowy, pysznie wędzony, o kremowej konsystencji i o solidnej podstawie bulionowej – taki był ten żurek. Dodatek suszonych grzybów jedynie wzmocnił smak tradycyjnej zupy – cudownej na taką Zobacz więcej
Zima to jednak czas zup. Dzięki I. coraz bardziej się do nich przekonuję - wprawdzie pomidorowa z ryżem jest absolutnie niedoścignionym wzorem, ale od czasu do czasu coś dobrego też ma szansę znaleźć Zobacz więcej
się do tego nadają. Część otrzymanej przesyłki rozdałam, tak aby inni mogli zakosztować smaku tych produktów. Nie mniej jednak zostawiłam sobie jeszcze barszczyk czerwony, aby przygotować na nim Zobacz więcej
Składniki - 2 laski kiełbasy - 1 cebula - 2 jajka - butelka barszczu białego lub żurku - 6 średnich ziemniaków - przyprawy Kiełbasę kroimy w kostkę i połowę wrzucamy do gotującej się wody a drugą Zobacz więcej
Składniki: 2,5 litra woda, 1/2 pęczka włoszczyzna, 2 sztuki liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie całe, 1 łyżka vegeta, 4 pęta kiełbasa śląska, 2 łyżki olej rzepakowy, 1 sztuka cebula biała, 4 Zobacz więcej
Składniki: 50 dag kości schabowe, 2,5 litra woda, 2 sztuki liście laurowe, 2 sztuki ziele angielskie, 1/2 pęczka włoszczyzna, 3 sztuki biała kiełbasa surowa, - ile potrzeba jajka gotowane na twardo, Zobacz więcej
Żurek to specjalność polskiej kuchni. Dzisiaj prezentuję tę smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki: Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, Zobacz więcej
Wielkanoc już za chwilę, więc warto pomyśleć o świątecznym menu. Proponuję jajka w bardzo wielkanocnej odsłonie – z nutą żurku. Pewnie myślicie sobie: aromat żurku w paście jajecznej? Dlaczego nie? Zobacz więcej
Żurek z jajkiem i kiełbaską to jedna z moich ulubionych zup, zupa na zakwasie jest pyszna i bardzo smaczna. Żurek w połączeniu z jajkiem i kiełbaską ma świetny smak, można również dodać ziemniaczki, Zobacz więcej
Żurek to zupa która najczęściej kojarzy nam się z Wielkanocą. Jednak u mnie jest cześć niż raz w roku bo bardzo nam taki żurek smakuje. Tym bardziej jeśli jest na domowym zakwasie z jajkiem i pyszną Zobacz więcej
Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszny żurek w mojej wersji, z jajkiem , kiełbaską i warzywami. Do zupy użyłam naturalnego zakwasu Jamar. Zupa jest pyszna i szybko znika z talerzy :) Składniki : 2 Zobacz więcej
w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Etykiety:CHRZAN,JAJKO,WIELKANOC,ZIEMNIAKI,ZUPY Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Zobacz więcej
w większości bardzo proste do przygotowania i wykorzystują łatwo dostępne składniki.Po krótkim wprowadzeniu od redakcji ispisie treści pojawiają się przepisy podzielone na osiem rozdziałów. Wdaniach Zobacz więcej