zurek z kielbasa

Dzisiaj proponuję aromatyczny i wspaniały w smaku ŻUREK, który idealnie sprawdza się również na świątecznym stole. Smak żurku można wzbogacić we własne upodobania kulinarne, dodając do niego nasiona Zobacz więcej
Składniki: ok. 1,5 l wody ok. 0,5 l zakwasu na żurek (w zależności, czy ma być mniej, czy bardziej kwaśny) 4- średniej wielkości ziemniaków pokrojonych w kostkę 4 laski białej kiełbasy pokrojonej w Zobacz więcej
Ugotować pyszny żurek na święta to nie jest wielka trudność. Wystarczy dobry zakwas, odpowiednia kielbasa, warzywa, przyprawy i już! Jestem pewna, że Każdy szybko sam przygotuje taką zupę. Ugotowanym Zobacz więcej
w 200st. Po przestudzeniu, można na drugi dzien,wydrążyć ciasto z środka po odcięciu wieczka:) Ponoć powinno sie posmarować środek białkiem i przed wlaniem zupy zapiec,zrobiłam probę i stwieradzam Zobacz więcej
Na tą kiełbaskę zerkałam ze 100 razy ,zapisywałam ,drukowałam ,aż się doczekała . Przepis pochodzi ze strony : http://lepszysmak.wordpress.com/2011/04/08/domowa-biala-kielbasa/ O zaletach własnych Zobacz więcej
Zurek to jedna z najstarszych zup, opisywana juz w XIII wieku,byla przez wieki w Polsce potrawa narodowa.Ta nieskomplikowana i tania potrawa przetrwala stulecia nie tylko w kuchni ludowej ,ale i Zobacz więcej