zwarzony krem

masło pokrojone w kostkę dodawać partiami do budyniu. Jednak czasem nawet stosując się do tych zasad krem się warzy. Co wtedy zrobić? Można dodać trochę gorącej wody i zmiksować, ale to nie zawsze Zobacz więcej
przesady. Jego smak jest nie do podrobienia :). Szczególnie, że krem robi się na serze powstałym na zwarzonym mleku. Polska kuchnia zna wiele świetnych sposobów na wykorzystanie tego, co popsute i Zobacz więcej
Tylko udanych wypieków, wspaniałych smaków, magicznych zapachów. Jak najmniej zakalców, przypalonych garnków i zwarzonych kremów. Mnóstwo słodkości, wszelakich frykasów i dużo szczęścia – nie tylko w Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Babeczki bardzo cytrynowe

Babeczki bardzo cytrynowe 79

0
1 jajku a gdy masa była kremowa powoli dosypywałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową , dolałam maślankę i sok cytrynowy. Masa może odrobinę się rozwarstwiać i sprawiać Zobacz więcej
200g cukru 100g czekolady(deserowa, wyborowa) 210g mąki 4 jajka 2 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli, aromat rumowy WYKONANIE: Wszystkie składniki Zobacz więcej
ubijamy do ochłodzenia kremu. W osobnej misce ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego zimną masę jajeczną. Płatki migdałów wysypujemy na blachę i wkładamy do piekarnika ustawionegona 180 st., Zobacz więcej
łyżeczce dodawać serki (powinny być w temperaturze pokojowej). W pewnym momencie krem będzie wyglądał na zwarzony, nie przejmujemy się tym, miksujemy dalej. Następnie do kremu wmiksować ok 100 g Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Babka a'la Murzynek

Babka a'la Murzynek 227

0
czekolady pół szklanki śmietany 36% Wykonanie: Ciasto: w jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, kakao,cukry, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce miksujemy miękkie masło na jasny, Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Różowe babeczki

Różowe babeczki 95

0
masą. Masa: Białka wymieszać z cukrem i postawić miskę na garnku z gotującą się wodą, mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru i zagrzania białek., następnie wystudzić. Zimne białka ubijać do Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Makowe babeczki

Makowe babeczki 104

0
czasie białka się zagrzeją więc trzeba je wystudzić i zimne ubić na sztywna bezę do bezy dodawać po kawałeczku margarynę i cały czas ucierać w trakcie masa wygląda jak zwarzona, ale nie trzeba się Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Czekoladowy tort

Czekoladowy tort 531

1
dodać połamana czekoladę i mieszać do momentu jej rozpuszczenia, zdjąć z garnka i wystudzić. Masło pokroić w kostke i po jednej kosteczce dodawać do wystudzonego kremu z jajek cały czas ucierać Zobacz więcej
piernik! Przygotowuje się go błyskawicznie. Choć na etapie miksowania nie wygląda najlepiej (przypomina mocno zwarzony krem), wyrasta wspaniale, jest mięciutki i puszysty, ma intensywny, ciemny Zobacz więcej
masło i dalej ubijam. Masa zrobi się gęsta, w pewnym momencie jakby zwarzona ale tak ma być. Na końcu dodaję sok z malin który powstał po przetarciu ich. Miksuję do połączenia składników. krem Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cake Caprice
Babeczki Rafaello

Babeczki Rafaello 237

3
. Dodajemy po kolei jajka, po każdym szybko miksujemy, jedynie do połączenia się składników. W tym momencie możecie mieć wrażenie że ciasto jest zwarzone. Nie przejmujcie się tym - nie ma to wpływu na Zobacz więcej
z kąpieli wodnej. Następnie białka ubijać mikserem przez około 10 minut, aż powstanie sztywna i gęsta masa. Zmienić końcówkę miksera z ubijającej na mieszającą. Stopniowo dodawać masło, kawałek po Zobacz więcej
galaretek dodać po 1 części kremu i dokładnie wymieszać. Powinna powstać gładka, dosyć rzadka masa. Gdyby jednak wciąż wyglądała jak zwarzona, naczynie wystarczy zanurzyć w ciepłej wodzie i mieszać, Zobacz więcej
mąkę wymieszaną z solą i mieszając trzymać jeszcze chwilę na ogniu. Powstanie bardzo gęsta masa, która powinna odchodzić od ścianek garnuszka.Wystudzić.Do ostudzone masydodawać po kolei jajka i Zobacz więcej
się zagrzały, odstawić do lekkiego przestudzenia. Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza Zobacz więcej
, albo trochę więcej, to dramatu nie będzie). Skórkę, cukier i sok z cytryn miksujemy ze sobą, aż wyjdzie nam gładka masa. Masę miksujemy z masłem i jajkami (dodając stopniowo po jednym) Jest bardzo Zobacz więcej
aż masa wystygnie i stanie się bardzo gęsta. Cały czas miksując dodawać po kawałku miękkie masło, następnie ekstrakt waniliowy. Nie przerywać ubijania kiedy masa stanie się rzadka i jakby zwarzona, Zobacz więcej