żytni razowy na drożdżach

Pszenno-żytni razowy chleb na drożdżach | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim blogu Fit & Health « Gulasz z szynki Zobacz więcej
Najlepszy razowy chleb na drożdżach, jaki wyszedł z mojego piekarnika. Delikatny w smaku z pysznymi pestkami dyni na górze. Długo utrzymuje świeżość i nie kruszy się podczas krojenia. Polecam zrobić Zobacz więcej
Składniki 450g wody jogurt naturalny 50g drożdże świeże 30g 450g mąka pszenna typ 650 200g mąka pszenno razowa(Melvit) 100g mąka żytnia (Melvit) płatki orkiszowe 20g sól morska 10g ocet balsamiczny [… Zobacz więcej
domowy chleb żytni z ziarnami składniki: 250ml maślanki 150ml wody 40g drożdży łyżeczka cukru wymieszać i lekko podgrzać w rondelku, następnie dodać 500g mąki żytniej razowej 1,5 łyżeczki soli 1 łyżkę Zobacz więcej
15szt 250g wody 200g mleka śmietana 12%50g drożdże świeże 30g 650g mąka pszenna bułkowa typ 650 100g mąkażytnia razowa 2000 EKO sól morska 10g ocet balsamiczny 15g 10g miodu […] Zobacz więcej
Składniki: zakwas żytni (150g) ciepła woda (170ml) drożdże (20g) mąka pszenna (200g) mąka razowa (200g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru posypki (ziarna, mak, sezam) Przygotowanie: Do miski wlewamy Zobacz więcej
Ten chleb wymysliłam na zamówienie przyjaciółki. Miał być graham... Dla mnie to jeden z najlepszych jakie udało mi się wymyślić. CHLEB GRAHAM-ŻYTNIO RAZOWY 250 g mąki graham 100 g mąki żytniej razowej Zobacz więcej
Łyżka
Łyżka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
The sense of food
Irish soda bread.

Irish soda bread. 329

0
Chleb to dla mnie początek. Dom, ciepły piec i spokój. Kwintesencja wszystkich wypieków. Drożdżowy lub na zakwasie. Zapach świeżo upieczonego przywraca mi równowagę. Możesz wybrać, taki, jaki chcesz. Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Chleb z dynią

Chleb z dynią 665

1
Żytni chleb z dużą ilością ziaren dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Chrupiąca skórka, wilgotny i zwarty miąższ. Chleb z dynią Składniki na 2 małe bochenki: Na zaczyn: 15g drożdży 300ml letniej Zobacz więcej
Jak sama nazwa świadczy szybki i łatwy w przygotowaniu chleb żytni. Idealny dla początkujących wypiekaczy chleba:-) Składniki: (na 2 małe bochenki o wymiarach 10x22 cm) 225 g mąki pszennej 450 g mąki Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 0,5 kg mąki żytniej, orkiszowej, razowej (do wyboru) 0,25 kg mąki pszennej 0,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki otrębów pszennych 1/2 szklanki suszonej żurawiny (lub co kto woli Zobacz więcej
Jadłospis dzienny w tym tygodniu po podliczeniu wykazał 1.550 kalorii. Śniadanie (420 kcal) – Chleb na zakwasie żytnim i dwie pasty hummus i żadna nie z ciecierzycy Pieczenie chleba wymaga rozłożenia Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chleb owsiany

Chleb owsiany 1428

0
do pieczenia. Składniki: woda forma do wypieku piekarnik mieszanka do wypieku chleba owsianego z "Chleb na Zdrowie" Mieszanka zawiera: mąkę owsianą razową, pszenną T 750, żytnią T 720, naturalny Zobacz więcej
przypadku irlandzkiego chleba na sodzie i maślance. Jest nawet chlebek lodowy, by zaskoczyć łakomczuchów! Chlebek z Cukinii Chleb z Siemienia Lnianego Chleb na Zakwasie ze Słonecznikiem Chlebek Zobacz więcej
w ciepłe miejsce na 20 minut. Kiedy objętość ciasta zwiększy się dwukrotnie, odkryj miskę i wymieszaj je. Ciasto wróci do swojej początkowej objętości – tak właśnie powinno być, nie musisz się tym Zobacz więcej
Pyszny, aromatyczny chleb drożdżowy na mące pszennej chlebowej i żytniej razowej. Miękisz jest wyjątkowo mięciutki, a dodatek podsmażonej cebulki i cukru sprawia, że chleb jest lekko słodki. No i Zobacz więcej
mslowik
mslowik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Gara Para
Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni 288

1
Chleb wciąż jest podstawowym składnikiem diety wielu Polaków. Powinien być zatem smaczny, ale także zdrowy. Wygląd i właściwości chleba zmieniały się na przestrzeni wieków, w miarę jak doskonalono Zobacz więcej
arnika
arnika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arnikowa kuchnia
CHLEB 60/40 NILSA

CHLEB 60/40 NILSA 84

0
Pyszny, sycący chlebek pszenno-żytni, dla osób, które nie muszą przestrzegać diety bezglutenowej. Przepis pochodzi z Moich Wypieków. Zawsze piekę z podwójnej porcji. Pomijam drożdże, ponieważ Zobacz więcej
Chleb razowy pszenno-żytni ze słonecznikiem Od jakiegoś czasu przestałam piec chleby na drożdżach. Oswoiłam zakwas, mam go zawsze pod ręką. Dziś przedstawiam chlebek razowy mieszany, na podstawie Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Millers loaf

Millers loaf 101

0
Przenno-żytni chleb na zakwasie z przepisu Doroty. Całkiem niezły, acz nie rzucił mnie na kolana ;-) Składniki na bochenek: 195 g zakwasu żytniego 220 g mąki pszennej 70 g mąki pszennej razowej 80 g Zobacz więcej