żytnia ciabatta

niby nic
niby nic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niby nic - a pupa rośnie
Ciabatta

Ciabatta 67

Ciabatty jako dodatek do szakszuki wyszły idealne. Przepyszne i chrupiące! Dobre nawet na drugi dzień :) Przepis z Kuchni Śródziemnomorskiej na TM. Potrzebujemy (4 duże sztuki): - 300g wody, - 25g Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Ciabatta ziołowa

Ciabatta ziołowa 17

Ciabatta czyli "płaski chleb" rodem z włoskich spiżarni tylko trochę pozmieniane są mąki. Dzięki temu chleb wyszedł bardzo treściwy i wilgotny, polecam na śniadanie czy do obiadu jeśli będzie trzeba Zobacz więcej
Marcepanowa
Marcepanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowa kuchnia
WŁOSKIE CIABATTY

WŁOSKIE CIABATTY 99

WITAJCIE ! W zbiorze przepisów na domowe wypieki nie mogło zabraknąć włoskiego pieczywa typu "Ciabatta", gwarantuję, że warto poświęcić trochę czasu na ich wykonanie bo wychodzą pyszne ( według oceny Zobacz więcej
Ciabatta robiona w trochę nietypowy sposób - cała mąka użyta do wypieku jest tu wprowadzona w postaci zaczynu biga. Biga to rodzaj sztywnego zaczynu, służącego do wypieku pieczywa typu włoskiego, Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 112

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Ciabatta – nowy przepis

Ciabatta – nowy przepis 113

Przyznam szczerze, że ciabatty nie piekę zbyt często. Nie wiem w sumie dlaczego. Jej miąższ jest dobry a i samo pieczywo dość wszechstronne. W ostatnie upalne dni, nie chciało mi się stać w garnkach Zobacz więcej
Ciabatta włoski, szeroki, płaskawy, biały chleb. Każdy region Włoch ma swoją odmianę ciabatty. Począwszy od miękkiej do chrupiącej skórki, gęstej do lżejszej struktury. Nie wiem z którego regionu Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis naciabattę, ale tą stosunkowo szybką w przygotowaniu(klik). Dzisiaj również ten rodzaj pieczywa,choć w nieco bardziej wymagającej wersji- na zaczynie biga. Zaczyn potrzebuje Zobacz więcej
Lubicie placki ziemniaczane, takie tradycyjne bez dodatków? Ja i moje dzieci uwielbiamy placki ziemniaczane ale każde z nas lubie je jeść inaczej. Moje dzieci najczęściej jedzą je z cukrem. Od czasu Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Szybka Ciabatta

Szybka Ciabatta 75

Kolejny przykład pokazujący, że moja fotografia idzie w dobrym kierunku :). Ciabattę ze zdjęć robiłam kilka miesięcy temu. Gdzieś mi się zapodział przepis i zapomniałam go tutaj opublikować. Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
CIABATTA.

CIABATTA. 43

Gdy za oknem robi się mroźno i mało przyjemnie, lubię gdy dom wypełnia zapach pieczonego pieczywa rozchodzący się z piekarnika. W domu robi się wtedy jakby przyjemniej i już nie straszne wichury i Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Ciabatta

Ciabatta 757

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli coś nam zostanie do następnego dnia i Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Ciabatta

Ciabatta 1072

Droga do wykonania własnego domowego pieczywa może wydawać długa i kręta, dlatego uznałyśmy, że najlepiej nie rzucać się na głęboką wodę, ale rozpocząć od przepisów najłatwiejszych. Wybór padł na Zobacz więcej
Naszło mnie na zapiekanki! Bardzo lubię chrupiące ciabatty zapiekane z ulubionym, prostym farszem. Idealnie nadają się na ciepłe śniadanie, bądź szybki, ale jakże sycący obiad. Przygotowanie jest Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
CIABATTA

CIABATTA 721

CIABATTA ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI ŚWIĘTA/WIGILIA 8 grudnia 2013 CIABATTA 21:36 BUŁKI I CHLEBY, KUCHNIA WŁOSKA No comments Od Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
ciabatta

ciabatta 553

Niesamowity zapach i aromat roztacza sie po całym mieszkaniu a wszystko to za sprawą domowego pieczywa które dzisiaj piekliśmy. Składniki: 400 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml ciepłej wody Zobacz więcej
tristessa
tristessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne misz masz
Ciabatta

Ciabatta 279

Chęć upieczenia ciabatty towarzyszyła mi od dłuższego czasu. Aż w końcu decyzja zapadła. Naoglądałam się zdjęć u innych blogerek i też marzyły mi się takie piękne i smakowite bułeczki. Zdeterminowana Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Ciabatta

Ciabatta 303

Klaudia P.18 stycznia 2013 13:03 Domowej ciabatty nic nie przebije :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Ciabatta

Ciabatta 365

Jestem ogromną zwolenniczką domowych bułeczek, chlebów. Jeśli tylko czas mi na to pozwala piekę je. Pierwszy raz zamieszczam na blogu przepis na domowe pieczywo. Przepis wypróbowany już kiklukrotnie Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 654

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na 6 dość dużych Zobacz więcej