żytnia pizza

PANIOwca
PANIOwca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PANIOwca
Żytnia pizza

Żytnia pizza 2257

1
{{headerMessage}}
Pierwszy raz robiłam pizze z mąki żytniej i powiem Wam, że jest dużo lepsza niż z mąki razowej. Do tego ciasto ma ciekawą konsystencję przypominającą modelinę. W smaku nie wyczuwa się aż tak zbóż, Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Pizza żytnia pełnoziarnista.

Pizza żytnia pełnoziarnista. 830

5
{{headerMessage}}
Składniki: Ciasto: 250 g mąki żytnie pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 8 gram drożdży instant 150 ml mleka Sos pomidorowy: 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego bazylia, oregano, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki 300g mąki żytniej 10g świeżych drożdży 125g ciepłej wody szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka oleju rzepakowego 6 łyżek keczupu (dobrej jakości!) Składniki na wierzch pizzy wedle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach propagowania wśród domowników zdrowszego odżywiania, zaczęłam zamieniać w ich codziennym menu pewne składniki, celem osiągnięcia pożądanego efektu. W ten sposób powstała pizza na żytnim, Zobacz więcej
Bożenka
Bożenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko i pikantnie
Mini pizze pszenno-żytnie

Mini pizze pszenno-żytnie 340

0
{{headerMessage}}
Mini pizza pszenno-żytnia Uwielbiamy pizzę i ze smakiem się nią zawsze zajadamy. Najlepiej smakuje ta, którą sami przygotujemy wkładając w nią trochę serca i naszych ulubionych składników. Ostatnio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na chrupkości. Dodatki to sprawa indywidualna, jednak jeżeli chcecie przygotować prawdziwa pizze, użyjcie przecieru pomidorowego zamiast sosu, a konserwowa szynkę zastąpcie salami. No i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego pięknego wieku ;) No to startujemy... Na początku, jak zawsze w przypadku pizzy, musimy zająć się drożdżami i przygotować tzw. rozczyn. Do plastikowej misy rozkruszamy drożdże i zasypujemy je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowy nabytek (żytnia mąka do wypieku chleba) wypróbowana ;) Moja recenzja jest następująca: ciasto zdecydowanie lepiej się wyrabia, nie łamie się tak, ani nie kruszy, jest bardziej elastyczne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste ciasto na pizzę z dodatkiem mąki żytniej. Składniki: 300 g mąki pszennej 150 g - 200 g mąki żytniej razowej 1 paczka suszonych drożdży 1 łyżeczka soli (niepełna) 1 łyżeczka cukru 2 - 3 łyżki Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Pizza pszenno-żytnia z orzeszkami

Pizza pszenno-żytnia z orzeszkami 101

0
{{headerMessage}}
Pizzę uwielbiają chyba wszyscy. Ta je cienka, chrupiąca i bardzo smaczna. Dodatek orzeszków ziemnych świetnie komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Składniki: ciasto: 30g drożdży 240ml mleka łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pizze na cieście razowym, z wyraźnymi smakowo dodatkami. Puchate, drożdżowe na białej mące pszennej jest dla mnie jałowe, bez smaku. Ciasto, które przedstawiam Wam dzisiaj jest pszenno-żytnie, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a następnie umieszczeniu na nim pizzy i pieczeniu przez5-7 min(tak, tylko tyle czasu starcza na uzyskanie świetnego wypieku, gdzie przy normalnym pieczeniu bez użycia kamienia proces ten trwa 3 razy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Walentynkowa pizza z żytnią mąką | Wronek Strona główna O mnie Linki Kontakt Współpraca Co dziś nosi Wronek DIY miniANKIETY Sesje zdjęciowe Przepisy Co robić z dzieckiem Przepisy kulinarne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałam jeszcze odrobinę drożdży w lodówce. Aby je jakoś spożytkować, dzisiaj zrobiłam na obiad pizzę. Drożdży jeszcze zostało, pewnie na kolejny pyszny placek. Muszę powtórzyć ten wypiek, bo wyszedł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś danie, które nie potrzebuje zbyt wielkiej reklamy. Pizza w tak pięknych wiosennych barwach tego nie potrzebuje. To jest moja pierwsza pizza na cieście żytnim, która wyszła pysznie. Jest bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pizza na cieście pszenno – żytnim smakuje nieco inaczej niż pszenna, jest bardziej chrupka i treściwa. Takie ciasto bardzo mi odpowiada, jest zdrowsze i bardzo smaczne. Składniki:Ciasto na dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pizza na cieście pszenno – żytnim smakuje nieco inaczej niż pszenna, jest bardziej chrupka i treściwa. Takie ciasto bardzo mi odpowiada, jest zdrowsze i bardzo smaczne. Szatkowane szparagi są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na blogu pizza w nieco innej odsłonie, czyli ciastobędzie zrobionez dodatkiem mąki żytniej. Nie mieszałam nigdy mąkipszennej z inną mąkąprzy pieczeniu pizzy, Zajrzałam do szafki, a tam duży zapas Zobacz więcej