żytnie krakersy

Nie jestem wielbicielką słodyczy. Zamiast ciasta wolę owoce, orzechy, nawet nać selera. Ale czasem mam ochotę na coś do przekąszenia. Jakąś chrupką, szybką „przegryzkę”. Żytnie krakersy, które Wam Zobacz więcej
Tedi
Tedi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turkusowa Kropka
Żytnie krakersy

Żytnie krakersy 137

1
krakersy żytnie znajdziecietutaj. Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 50 gram mąki pszennej - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki soli czosnkowej - 1 łyżeczka ziół Zobacz więcej
Tedi
Tedi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turkusowa Kropka
Żytnie krakersy

Żytnie krakersy 73

0
krakersy żytnie znajdziecietutaj. Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 50 gram mąki pszennej - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki soli czosnkowej - 1 łyżeczka ziół Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 3 szklanki mąki żytniej typ 750 2/3 szklanki Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 3 szklanki mąki żytniej typ 750 2/3 szklanki Zobacz więcej
Przepis gdzieś mi umknął, a na zdjęcie natknęłam się przypadkiem przeglądając stare zdjęcia na karcie od aparatu. Nawet niewiele pamiętam z tego jak to zdjęcie powstało. Bałam się smaku tych krakersów Zobacz więcej
Kucharnia na ok 60 sztuk 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego nierafinowanego 3 łyżki schłodzonego masła 2,5 szklanki mąki żytniej plus do podsypania 1/4 szklanki siekanych ziół Zobacz więcej
Zapraszam na niekulinarne studia do Szczecina w ... Manufaktura Ciastek i nie tylko Blog > Komentarze do wpisu « Żytnie krakersy lub chrupki chlebek żytni Zapraszam na niekulinarne studia do Zobacz więcej
Moje pierwsze krakersy i do tego wyszły niezłe. Doskonała zagryzka do kina czy przy telewizorze. Moje krakersy uzupełniłam czosnkowo -paprykowym sosem, który stosuję jako dodatek do pizzy i sałatek. Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam krakersy... spróbowałam zrobić je na dwa sposoby i sriracha wyszły lepsze, bardziej chrupiące i cieńsze. Czosnkowe były jak takie lekko chrupkie pieczywko z masełkiem, albo Zobacz więcej
« Krakersy z mąki orkiszowej Wiosenne muffinki z chałwą Muffinki w zdrowszej wersji, w wiosennym przybraniu. Pokryłam je lukrem z serka, cukru pudru i płatków migdałowych. Koślawe kwiatki zrobiłam Zobacz więcej
(w oryginalnym przepisie to aż łyżeczka, przez co ciastka przypominają krakersy). Ciasteczka z nasionkami i miodem 100 ml płatków owsianych 100 ml nasion słonecznika 100 ml nasion lnu (u mnie Zobacz więcej
..... Pamiętajmy, takie kanapki nie mogą być duże! Przedstawiam trzy propozycje. Chleb tostowy, jajka ugotowane na twardo, majonez, natka pietruszki, krakersy, serek śmietankowy, sardynki wędzone z Zobacz więcej
swojej diety mleko i jajka.Polecam! Składniki:(ok. 30 sztuk) 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej 80 g Smakowitej Pajdy z ziołami lub z cebulką i jabłkiem 1 duża łyżka Zobacz więcej
Szczypta Słodyczy
Szczypta Słodyczy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta Słodyczy
Krakersy

Krakersy 131

0
Podaję przepis na domowe krakersy – na dużą porcję. W wersji bez przypraw idealnie spełnią się jako… baza do ciasta. Przepis na klasyk na krakersach już wkrótce. A na razie baza Krakersy 120 g mąki Zobacz więcej
Babka do koszyczka Babka krówkowa Babka łaciata Babka waniliowa Babka z syropem kawowym Bułeczki "zajączki" Bunny cupcakes Chleb kielecki Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie Chleb pełnoziarnisty z Zobacz więcej
Olu
Olu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
"Dude, where is the pie?"
Krakersy serowe

Krakersy serowe 308

0
przygotowanie. Składniki: 400g mąki (wymieszałam mąkę pszenną i żytnią w proporcjach 3:1) 75g zimnego masła 40g twardego sera podpuszczkowego (pecorino, gruyere, parmezan) 1,5 łyżeczki soli 2 łyżki Zobacz więcej
keskese
keskese Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dobry Przepis
Pikantne paluchy razowe

Pikantne paluchy razowe 244

0
Każdy lubi sobie od czasu do czasu coś pochrupać – chipsy, paluszki, krakersy. Ja polecam własnoręcznie zrobione paluchy z mąki żytniej razowej. Można je robić w wielu smakach (ja polecam paprykowe i Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Knekkebrød

Knekkebrød 99

1
pieczywa jak dla mnie wspaniały a i dzięki sporej zawartości błonnika korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Doskonale pasuje do każdego smarowidła a mnie smakował nawet jako samodzielna przegryzka. Zobacz więcej
Skorzystałam z propozycji Amber do wspólnego pieczenia chleba. Zaproponowany przepis wydawał mi się prosty, a przy tym bardzo ciekawy :) Składniki : 200 ml otrębów pszennych 200 ml płatków owsianych Zobacz więcej