żytnie podpłomyki

. Możliwości stworzenia z nich szybkich przekąsek jest wiele. Mają tylko jedną wadę – szybko znikają. Ze wszystkich podpłomyków na jakie opracowałam przepis, zdecydowanie najbardziej lubię te owsiane Zobacz więcej
Witajcie! Dziś obiecany post o żytnich podpłomykach i pikantnej salsie pomidorowej. Zapraszam serdecznie! Co będzie potrzebne? PODPŁOMYKI: -mąka żytnia typ 1150- 400g -mąka pszenna- do podsypywania Zobacz więcej
Podpłomyki, w różnych odmianach, chyba wejdą do stałego menu ogródkowo – grillowego. Dzisiaj przygotowałam je z dodatkiem mąki żytniej i suszonych pomidorów. Zjedliśmy je z grilowaną kaczą piersią, Zobacz więcej
Sezon grillowy w pełni :). W planach mam pieczenia pizzy na grillu :). Tymczasem podpłomyki nadziewane ziemniakami z czosnkiem i bazylią. Pyszne! PODPŁOMYKI NADZIEWANE ZIEMNIAKAMI 1 szklanka mąki Zobacz więcej
do lukrowania, pieczenia i eksperymentowania ze świątecznymi smakami, ale to to za chwilę. A teraz zapraszam na żytnie podpłomyki z jarmuże, borowikami i oscypkiem, które będą idealną przekąską lub Zobacz więcej
Robiliście już podpłomyki? Nie? To tu polecam pszenne, a dziś zapraszam na żytnie. Uwielbiam tymianek (za cytrynowym wręcz przepadam), suszone pomidory ubóstwiam, dlatego w duecie wylądowały w Zobacz więcej
Odrobinę słodkie a zarazem wytrawne danie. Genialne połączenie niewielkich brzoskwiń, prosto z ogrodu mojej mamy oraz sera pleśniowego, chrupiących orzechów i bardzo aromatycznego rozmarynu. Całość Zobacz więcej
inspiracja :codziszjemnasniadanie Składniki na 2 podpłomyki : * 150 g mąki żytniej typ 720 * 90 ml wody * łyzeczka soli sos : *2 łyżki oliwy *łyzka octu balsamicznego *poł łyżeczki miodu * gruszka *75 Zobacz więcej
Konsystencja tego ciasta chlebowego, pozwala nam na uformowanie podpłomyka. Ciasto jest lepiące, miękkie, ale dość zwarte. Kupiłam po raz pierwszy mąkę żytnią typ720 znanej firmy, która jak na Zobacz więcej
To mój pomysł na podjadanie miedzy posiłkami Robie zwykłe naleśnikowe ciasto z tą tylko różnicą , że dodaję pełnoziarnistą mąkę żytnią zamiast zwykłej , dosypuje 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia i Zobacz więcej
W paczce znazłam: 1. Crunchy o smaku pomarańcza i czekolada 2. Wafle podpłomyki delikatne 3. Ryż Parboiled 4. Kasza Kuskus 5. Otręby Owsianę 6. Otręby żytnie 7. Owsianka z Truskawkami 8. Kaszka Manna Zobacz więcej
14 sierpnie w parku Majakowskiego w Wejherowie odbyła się impreza plenerowa "Smaki Średniowiecza" Została tam zaprezentowana dawna kuchnia i przepisy z XV wieku Jak np:. Podpłomyki Składniki: 500 g Zobacz więcej
Podpłomyki (flatbread) z patelni 1 szkl. mąki ( pszennej lub po 1/2 szkl. pszennej i żytniej) + trochę do podsypania 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. greckiego, gęstego jogurtu 1/4 Zobacz więcej
W zamierzeniu miała wyjść maca... A zamiast podpłomyka otrzymałem krakersiki. Z dodatkiem przypraw, które lubimy są naprawdę obłędne! Składniki: szklanka mąki pszennej szklanka mąki żytniej 1/2 Zobacz więcej
Signorina Gotuje
Signorina Gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na moim talerzu
Podpłomyki

Podpłomyki 4608

6
Mamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy je z dżemem, Zobacz więcej
Ruisrieska - fińskie podpłomyki 200 ml. jogurtu 250 ml. * razowej mąki żytniej (+ trochę mąki do wyrobienia ciasta) 1 łyżka oleju roślinnego (np. ryżowego) do ciasta + do wysmarowania miseczki 1 Zobacz więcej
Chłodnik Dwa ogórki, to idealne danie na upały. Ogórki pokrojone w kosteczkę pysznie chrupią, a zielenina dodaje zupie mnóstwo smaku. W upalne dni przed podaniem można dodać do chłodnika kostki lodu. Zobacz więcej
Chleby,chlebki,podpłomyki Jak zrobić zakwas żytni? 2012/04/18 , Gosia Mój zakwas żytniskończył juz trzy lata. Tak, tak, własny zakwas chlebowy zrobiony i przechowywany należycie nigdy nie padnie. Za Zobacz więcej
Chleby,chlebki,podpłomyki Chleb żytni na zakwasie z rodzynkami i migdałami 2013/04/25 , Gosia Oto mój kolejny przepis na chleb, chleb żytni na zakwasie z rodzynkami i migdałami. Uwielbiam piec ten Zobacz więcej