Zeszyty z przepisami

1 zeszyt

otręby owsiane


0 przepisów

jajko,twaróg Otręby owsiane 30 g (3 dekagram) Jaja kurze całe 60 g (1 sztuka) Ser twarogowy chudy 13 g (1 płaska łyżka) Cebula 20 g (2 plasterki) Pietruszka natka 2 g (1 łyżeczka) Sól biała 1 g (1 szczypta) Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta) Czas: Łącznie 10 min Przygotowanie 5 min Gotowanie 5 min Narzędzia: Patelnia Łyżka Łopatka Miseczka Sposób przygotowania: 13 łyżki otrębów owsianych, całe jajko, łyżkę sera, pokrojoną w kostkę cebulę oraz zieloną pietruszkę wymieszać w miseczce na jednolitą masę. Przyprawić do smaku. 2Rozgrzać patelnię teflonową bez tłuszczu. Z wcześniej przygotowanej masy uformować na patelni 3 placuszki. Zmniejszyć ogień pod patelnią do minimum i piec placuszki na rumiano z obu stron.Zamiast sera twarogowego można dodać serek homogenizowany naturalny lub serek ziarnisty.

Ten zeszyt jest pusty