crustanddust

Magda i Adam, autorzy bloga Crust&Dust. Młodzi białostocczanie mieszający na warszawskiej Woli, miłośnicy Hali Mirowskiej, świeżych produktów sezonowych, smaków Podlasia i kawy. Uwielbiamy przyjmować gości i ich karmić. Jesteśmy miłośnikami wytrawnych tart i produktów z Podlasia. Adam lubi smaki śródziemnomorskie stąd na naszym blogu mnogość dań z pomidorami, oliwkami, ziołami. Jest też mistrzem rosołu. Magda woli potrawy pikantne i... czekoladę. Dlatego jej mocną stroną są wszelkiego rodzaju wypieki. Bardzo lubimy chodzić na zakupy na targ warzywny, więc w naszej kuchni królują produkty sezonowe. Przede wszystkim jednak kierujemy się impulsem – przypominamy sobie o potrawach, które jedliśmy dawno temu, czytamy książki kucharskie, inne blogi. Jeśli coś nam wpadnie w oko, czytamy przepis bardzo dokładnie, a potem dostosowujemy go do naszych potrzeb. Nie umiemy planować posiłków na cały tydzień. Na szczęście, nasz tryb życia pomaga nam w spełnianiu kulinarnych zachcianek. Mamy nadzieję, że znajdziecie tutaj coś, co przykuje Waszą uwagę i zmotywuje do kuchennej działalności! Nie poczuwamy się do odpowiedzialności za jakąkolwiek szkodę będącą następstwem korzystania z treści zawartych w tym blogu :) Niemniej jednak, gotowym podjąć kulinarne wyzwanie życzymy powodzenia! Masz pytania? Wątpliwości? Sugestie? crustanddust()gmail.com