Marek&Beata

Dobre jedzenie jest jedną z naszych pasji. Uwielbiamy odkrywać nowe krainy smaków i zapachów, ale też cenimy sobie powroty do znanych i sprawdzonych miejsc na naszej kulinarnej mapie. Lubimy dać się zaskakiwać: niecodzienną kombinacją smaków, ciekawymi pomysłami na podanie dania. Ale sami także eksperymentujemy z kolorami, wymyślamy nowe kombinacje, mieszamy najróżniejsze składniki. Naszą ciągłą inspiracją są podróże – nie tylko te dalekie, kiedy nasze kubki smakowe spotykają się z kulinarnym dziedzictwem innych narodów. Podróże bliskie, do innego regionu, miasta, wioski, mogą dostarczyć wielu okazji do odkrycia szerzej nieznanych smakołyków w lokalnych restauracjach czy wytwarzanych przez niewielkie rodzinne firmy. Kochamy targowiska i jarmarki, ich niesterylny nieład i sezonową obfitość: na nich właśnie najlepiej lubimy wymyślać, co zjemy na kolację. Kilka lat temu stworzyliśmy markę „Spiżarnia”, dzięki której smakosze mogą popróbować tradycyjnych, oryginalnych polskich przysmaków: konfitur, soków, syropów, miodów prosto z pasieki, przetworów i rozmaitych słodkości. Wyroby marki Spiżarnia można kupić w delikatesach w większych miastach Polski i w naszym sklepie internetowym www.spizarnia.net.pl Od pewnego czasu na naszej stronie na Facebook’u dzieliliśmy się z innymi pasjonatami dobrej kuchni naszym przepisami. Ponieważ zrobiło się tego dużo, postanowiliśmy uruchomić tę stronę. Nawet nie po to, żeby powstał tu jakiś wyrafinowany blog kulinarny, ale raczej żeby nasze pomysły zebrać w prosty sposób w jednym miejscu. Przeglądając dotychczasowe przepisy mieliśmy pewien kłopot z nazwaniem naszego stylu gotowania. Po długiej burzy mózgów zdecydowaliśmy się na nazwę „Z niejednego garnka”, bo faktycznie z różnych garnków pochodzą nasze kulinarne inspiracje.

Na durszlaku od:

grudnia 2012

Miejscowość:

Warszawa

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kutia bezglutenowa

Kutia bezglutenowa 25

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciasteczka migdaowe

Ciasteczka migdaowe 10

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieczona dynia z bazyli

Pieczona dynia z bazyli 4

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Herbatka na niepogod 3.0

Herbatka na niepogod 3.0 8

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
urek z kiszonych rydzw

urek z kiszonych rydzw 11

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kutia bezglutenowa

Kutia bezglutenowa 25

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciasteczka migdaowe

Ciasteczka migdaowe 10

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieczona dynia z bazyli

Pieczona dynia z bazyli 4

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Herbatka na niepogod 3.0

Herbatka na niepogod 3.0 8

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
urek z kiszonych rydzw

urek z kiszonych rydzw 11

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kiszone rydze

Kiszone rydze 180

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziemniaki po meksykasku

Ziemniaki po meksykasku 53

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Boczniak po chisku

Boczniak po chisku 53

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Papryka faszerowana po grecku

Papryka faszerowana po grecku 20

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dyniowe risotto

Dyniowe risotto 15

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe ogrki kiszone

Domowe ogrki kiszone 15

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Festiwal pierogw w Krakowie

Festiwal pierogw w Krakowie 66

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Serek z pistacji

Serek z pistacji 48

Marek&Beata
Z niejednego garnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gazpacho

Gazpacho 93