pinupcookinglooking

Aktualnie mieszkam w Polsce, ale nie wiem czy jest to na stałe, czy znowu gdzieś nie wyjadę:D Skończyłastudia na Politechnice Poznańskiej na kierunki Inżynieria Środowiska, Miłość do gotowania przyszła wraz z moim wyjazdem do Szkocji, gdzie tak naprawdę zaczęła się moja przygoda z gastronomią od pracy jako kelnerka po managera. Interesuję się food design i staram się przestrzegać zasadę slow food. Kuchnia Włoska...to moja największa słabość, w przyszłości chciałabym bardzo zwiedzić Włochy i poznać smak tamtejszej, przwdziwej kuchni włoskiej. Lubię też dobre wino...zwłaszcza niemieckiego Rieslinga półwytrawnego, od jakiegoś czasu zaczęłam się interesować winami ( ich genezą powstania oraz rytuałem otwierania i serwowania). Uwielbiam parmezan,makarony, bazylię, mozzarelle, pomidory, soczewicę i czekoladę. Nie przepadam za cynamonem i ryżem. Nie lubię carry, rodzynek( zwłaszcza w serniku ) oraz czerniny... W przyszłości chciałabym otworzyć własną restaurację albo cukiernię z kolorowymi babeczkami i mufinkami:D Co do Restauracji, którą podziwiam i w której kiedyś mam nadzieję zagoszczę......to Noma :))

Na durszlaku od:

marca 2012