podzielonymniebem

"Pod zielonym niebem" to miejsce, w którym kuchnia spotyka się z pasją tworzenia i fotografowania. Każdy przepis to wypadowa moich skłonności do innowacji i pasji robienia zdjęć. Nie ogranicza mnie lokalność. Lubię kuchnię orientalną i śródziemnomorską, ale nie zapominam o polskiej stronie w kulinarnym atlasie świata. Znajdziecie tu propozycje na pyszne śniadania, obiady i kolacje, na spotkania z przyjaciółmi, lunche, brunche i nocne przekąski. Mój blog to spiżarnia pełna nowych pomysłów, ale także tradycyjnych przepisów na mięsa, dania mączne, fajne zupy i pyszne przystawki. Staram się, aby moja kuchnia była zdrowa i pełna świeżości, dlatego skłaniam się ku warzywom, owocom i ziołom. Wierzę, że kuchnia potrafi sobie świetnie radzić bez półproduktów. Znajdą tu coś dla siebie osoby będące na diecie, ale nie zapominam o łasuchach, dlatego zapraszam na słodkie pokusy - desery pełne czekolady i serca. Bo nie wyobrażam sobie życia bez sernika na zimno, kawy z lodami czy kremu miętowego. W końcu podzielę się z wami zawartością mojej spiżarni. Odkryję sprawdzone metody na zatrzymanie lata w słoikach i butelkach.

Na durszlaku od:

lutego 2013