twardyszparag

Twardy Szparag – farmaceuta w kuchni, półfinalista programu MasterChef TVN, absolwent Akademii Kurta Schellera. Najbardziej ceni klasyczną kuchnię francuską i śródziemnomorską. Motto kuchni Twardego Szparaga to "smacznie i sexy" - prostota a zarazem wykwintność. Dlaczego Twardy Szparag? Będąc w półfinale MasterChef, kiedy zostało już tylko 27 osób, a drzwi do finału były uchylone, postawiono przede mną zadanie - ugotować danie, którego bohaterem ma być jajko. Jedno niewielkie kurze jajo. Od razu pomyślałem o jajku w koszulce, kremowe, delikatne, z płynnym środkiem, umieszczone na ognistym pierścieniu z pieczarek w akompaniamencie zielonych szparagów. Smacznie i z sexem! Danie oceniała Magda Gessler, która powiedziała coś takiego: "Kremowe, delikatne jajko, twardy szparag, a pieczarka czarna. Niestety musisz oddać fartuch MasterChefa." Wybór nazwy bloga był już tylko kwestią czasu!