Adżika

4484 kliknięcia
25.08.2012
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Adżika

Adżika - pikantna pasta pomidorowa Pasta świetnie nadaje się do mięs, ryb, zapiekanego pieczywa, podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: - 1 kg cebuli, - 1 kg jabłek, - 1 kg marchwi, - 1 kg papryki czerwonej słodkiej, - 5 kg mięsistych pomidorów (np. odmiana Lima), - 20 szt. papryki ostrej (ja dałam odmiany Rokita) - 2 duże główki czosnku, - 4 łyżki soli, - 0,5 szk. cukru, - 2 szk. oleju Sposób...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    acia1065
    acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Człowiek jest tym, co zje...
    Adżika

    Adżika 2035

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Adżika sos z papryki, pikantny

    Adżika sos z papryki, pikantny 2084

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Surowa, czerwona adżika

    Surowa, czerwona adżika 336

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2294

    JadziaPepin
    JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej kuchni
    ADŹIKA

    ADŹIKA 336

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Mój ulubiony sos adżika

    Mój ulubiony sos adżika 1122

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Abchaska adżyka (adżika)

    Abchaska adżyka (adżika) 2311

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Adżika

    Adżika 4484