Adżika – gruziński pomidorowo-paprykowy sos (do słoików)

1614 kliknięć
11.08.2017
blog: Local Foodie

Przepis: Adżika – gruziński pomidorowo-paprykowy sos (do słoików)

Gruzja jest od dawna moim wymarzonym celem podróży. Nie tylko turystycznym (te krajobrazy – widzieliście? Cudo!), ale i kulinarnym. Rety, jakie ta kuchnia oferuje pyszności! Do adżiki przymierzałam się od jakiegoś czasu. Jest prosta w przygotowaniu; idealna, jeśli mamy pod ręką sezonowe warzywa – no i przede wszystkim uniwersalna. Ten sos możecie dodać do mięsa, posmarować kanapki, zajadać z nim sery, czy maczać w nim...

DODANO DO 12 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Angelika A
    Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Angie-Szamanko
    Leczo po gruzińsku

    Leczo po gruzińsku 34

    Angelika A
    Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Angie-Szamanko
    Leczo po gruzińsku

    Leczo po gruzińsku 118

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Kuchnia gruzińska

    Kuchnia gruzińska 623

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Adżika sos z papryki, pikantny

    Adżika sos z papryki, pikantny 2092

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2301

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Sos pomidorowo paprykowy ostry

    Sos pomidorowo paprykowy ostry 2882