Adżika sos z papryki, pikantny

2092 kliknięcia
03.08.2014
blog: Kuchnia Pokoleń

Przepis: Adżika sos z papryki, pikantny

Adżika dodatek kulinarny wywodzący się z kuchni kaukaskiej i popularny w Gruzji, Turcji oraz Rosji. Jest to pasta z czerwonej papryki z dodatkiem soli,czosnku ziół oraz orzecha włoskiego. Adżika ma zazwyczaj czerwony kolor, jednakże z niedojrzalej papryki wytwarza się ją również w kolorze zielonym. Adżika może służyć jako sos do makaronów, mięs z grilla lub jako dodatek do sosów pomidorowych. Jest doskonała jako dip do...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Ostra pasta do mięs i sosów

    Ostra pasta do mięs i sosów 747

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Podsumowanie akcji przetwory 2011

    Podsumowanie akcji przetwory 2011 1393

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Mięso w cieście

    Mięso w cieście 295

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Ormiańska Adżika

    Ormiańska Adżika 2734

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Surowa, czerwona adżika

    Surowa, czerwona adżika 342

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2301

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Abchaska adżyka (adżika)

    Abchaska adżyka (adżika) 2322

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Adżika sos z papryki, pikantny

    Adżika sos z papryki, pikantny 2092