æbleskiver -duńskie pączusie świąteczne- przepis

85 kliknięć
22.11.2015
blog: Pani Kucharka

Przepis: æbleskiver -duńskie pączusie świąteczne- przepis

æbleskiver – duńskie pączusie świąteczne-przepis Tradycyjne duńskie pączusie „æbleskiver” jedzone w Dani w okresie przedświątecznym. Do owych pączusiów pije się zazwyczaj „glogg” czyli grzane wino korzenne orazje się je ciepłe, maczane w cukrze pudrze i dżemie truskawkowym. Pączusie mają lekki posmak cytrynowy dzięki otartej skórce z cytryny dodanej do ciasta. Smaży się je w specjalnej patelni do æbleskiver z okrągłymi...

Zobacz także przepisy na:

    ola
    ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola domowa
    Æbleskiver.

    Æbleskiver. 140

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    aebleskiver

    aebleskiver 131