Amur z patelni

4970 kliknięć
26.12.2014
blog: Gotowanie jest łatwe

Przepis: Amur z patelni

1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć. Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny. Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć na średnim ogniu...

Zobacz także przepisy na:

    Smyk
    Smyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smykwkuchni.blogspot.com
    Zupa rybna z amura!

    Zupa rybna z amura! 141

    Piłka w kuchni
    Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piłka w kuchni
    Amur w warzywach

    Amur w warzywach 3169

    smaknawspak
    smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak na Wspak
    Amur pieczony w chrzanie

    Amur pieczony w chrzanie 313

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    amur faszerowany

    amur faszerowany 255

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Amur z czosnkiem w panierce

    Amur z czosnkiem w panierce 1549

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Amur smażony w cieście piwnym

    Amur smażony w cieście piwnym 277

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    "Amur"

    "Amur" 7144

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Amur z rozmarynem

    Amur z rozmarynem 3873

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Amur z patelni

    Amur z patelni 4970