Arancini z trzech rodzajów ryżu

406 kliknięć
16.07.2011
blog: Kulinarne Atelier

Arancini z trzech rodzajów ryżu

Arancini lub arancine to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Nazwa potrawy wiąże się z jej podobieństwem do pomarańczy - w języku włoskim „arancia”. Wychodzi na to, że moje arancini nie spełniają wymogów nazwy, ale trudno. Składniki: - 4 pieczarki - 2 dymki - kawałek marchewki - kawałek pora - 2 ząbki czosnku - 1,5 szklanki ryżu (w sumie jakiego chcemy) - przyprawy (ja...

Zobacz także:

    makellba
    makellba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    apetycznie-klasycznie
    ARANCINI Z MOZZARELLĄ

    ARANCINI Z MOZZARELLĄ 68

    Ol-G
    Ol-G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VegOlga
    Pasztet z dwóch rodzajów fasoli

    Pasztet z dwóch rodzajów fasoli 74

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Rolada z trzech rodzajów mięsa

    Rolada z trzech rodzajów mięsa 234

    anjax
    anjax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnjaxGotuje
    Bajgle z trzech rodzajów mąki

    Bajgle z trzech rodzajów mąki 97

    Veganbanda
    Veganbanda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.veganbanda.pl
    Snickers z ryżu

    Snickers z ryżu 201

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Kofta z trzech rodzajów mięsa

    Kofta z trzech rodzajów mięsa 57

    MP3-ka
    MP3-ka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia MP3-ki
    Arancini

    Arancini 79

    Maja
    Maja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maja - moje smaki
    Gofry - z 5 rodzajów mąk

    Gofry - z 5 rodzajów mąk 43