Arancini z trzech rodzajów ryżu

418 kliknięć
16.07.2011
blog: Kulinarne Atelier

Przepis: Arancini z trzech rodzajów ryżu

Arancini lub arancine to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Nazwa potrawy wiąże się z jej podobieństwem do pomarańczy - w języku włoskim „arancia”. Wychodzi na to, że moje arancini nie spełniają wymogów nazwy, ale trudno. Składniki: - 4 pieczarki - 2 dymki - kawałek marchewki - kawałek pora - 2 ząbki czosnku - 1,5 szklanki ryżu (w sumie jakiego chcemy) - przyprawy (ja...

Zobacz także przepisy na:

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia Gotuje
    Ryż

    Ryż 6628

    ruda
    ruda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Absolutnie apetyczne!
    Arancini - krokiety ryżowe

    Arancini - krokiety ryżowe 232

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Arancini

    Arancini 337

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakujmy.pl
    Dania z ryżem

    Dania z ryżem 534

    Karolina - Co Pysznego?
    Karolina - Co Pysznego? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co Pysznego?
    Arancini

    Arancini 235

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Arancini z pieczarkami

    Arancini z pieczarkami 71

    cocolibre
    cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Widelce
    Ryż

    Ryż 1458

    smakowite
    smakowite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakowite.com
    Arancini z serem

    Arancini z serem 240

    BlogSiK
    BlogSiK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i Kolorowo
    Sycylijskie arancini

    Sycylijskie arancini 283

    bs111
    bs111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Atelier
    Arancini z trzech rodzajów ryżu

    Arancini z trzech rodzajów ryżu 418