Argentyńskie empanadas z mięsem i papryką

20 kliknięć
27.10.2016
blog: comidas y vinos

Przepis: Argentyńskie empanadas z mięsem i papryką

Empanadas (w Ameryce) czy empanadillas (w Hiszpanii) możnaby nazwać pieczonymi pierogami. Ciasto nie jest takie samo, ale za to można je nadziewać czym tylko dusza (żołądek:) zapragnie. W Hiszpanii tą najbardziej tradycyjną jestempanada z tunczykiem,z powodu swojego pochodzenia nazywana też empanadą galicyjską (empanada gallega, Galicja to region na północy Hiszpanii). Jej nadzienie nie ma dużch wariantów i jest...

Zobacz także przepisy na:

    jemcodobre.pl
    jemcodobre.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jedzmy zdrowo:)
    Kuchnia argentyńska

    Kuchnia argentyńska 556

    Co Gotuje Kasia
    Co Gotuje Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co Gotuje Kasia
    Ryba chimichurri

    Ryba chimichurri 296

    mlecznakrowa
    mlecznakrowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mleczna Krowa
    Empanadas

    Empanadas 440

    misiapat
    misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Food Haven
    Empanadas.

    Empanadas. 1299