Aromatyczny, gęsty krem z pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

60 kliknięć
31.08.2017
blog: Gazeta Kulinarna

Przepis: Aromatyczny, gęsty krem z pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

Sezon na paprykę w pełni, warto więc wykorzystać jej walory smakowe nie tylko sporządzając tradycyjne leczo, czy znane faszerowane papryczki, ale na inne sposoby, które jeszcze bardziej pozwolą cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. Wspaniałym pomysłem na oryginalne danie z papryką w roli głównej jest aromatyczny krem z pieczonej papryki wzbogacony sycącą pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią. Gęsty krem...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Małgorzata Markowska
    Małgorzata Markowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piece of me
    Krem pomidorowo- paprykowy

    Krem pomidorowo- paprykowy 1679

    Nieśka
    Nieśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mówią weki
    Zupa krem: dynia & papryka

    Zupa krem: dynia & papryka 2307

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Najprostsza pasta słonecznikowa

    Najprostsza pasta słonecznikowa 211