Baba ghanoush - pasta do chleba z pieczonych bakłażanów

66 kliknięć
06.09.2017
blog: Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej

Przepis: Baba ghanoush - pasta do chleba z pieczonych bakłażanów

Baba ghanoush to prosta do zrobienia pasta z pieczonego bakłażana i tahiny popularna w krajach Lewantu. Świetna do chleba czy jako dip do warzyw pokrojonych w słupki. Lubię ją zamawiać w arabskiej knajpce jako jedną z kilku małych przekąsek. W sezonie na bakłażana to pozycja obowiązkowa. Mam nadzieję, że za chwilę zawita w Waszej kuchni! Większość przepisów na baba ghanoushzaleca pieczenie bakłażanów w piekarniku, choć tak...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ReadTHElabel
    ReadTHElabel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readthelabel
    Baba ghanoush

    Baba ghanoush 56

    magda.wrona
    magda.wrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    vito gryzie
    Baba ghanoush

    Baba ghanoush 27

    OdczarujGary
    OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    OdczarujGary
    BABA GHANOUSH

    BABA GHANOUSH 70

    Bon
    Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bo(ro)n Appétit
    Baba ghanoush

    Baba ghanoush 86