Babeczki z ciasta filo z bitą śmietaną i truskawkami

136 kliknięć
13.05.2016
blog: Rodzinka w Kuchni

Przepis: Babeczki z ciasta filo z bitą śmietaną i truskawkami

Ciasto filo niezwykle cienkie, delikatne, chrupiące. Uniwersalne - wspaniałe do wypieków słodkich i słonych. Klasycznie, na bazie ciasta filo wypiekana jest baklawa. A u mnie wiosennie w postaci babeczek ze śmietaną i truskawkami. Składniki: ciasto filo (gotowe) masło do smarowania płatów ciasta 2-3 łyżki dżemu truskawkowego (najlepiej domowego) 0,5 l zimnej kremówki po 1 truskawce na babeczkę listki melisy do dekoracji...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Nat
    Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eat.Read.
    Wiosenne menu na imprezę

    Wiosenne menu na imprezę 1453