Babi Ketjap - Potrawa Indonezyjska ( mięso po Indonezyjsku)

58 kliknięć
23.04.2015
blog: Kuchnia Wysmienita

Przepis: Babi Ketjap - Potrawa Indonezyjska ( mięso po Indonezyjsku)

Babi Ketjap -Indonezyjska Do Marynaty (na 250 gram Mięsa) (wieprzowego) 1 łyżeczkę imbiru 1 łyżeczkę mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kopru rzymskiego 2 orzeszki kemiri 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka sosu sojowego (Ketjap Manis) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sambalu Oelek lub Sambalu djeroek. (gotowy produkt; pieprze, cukier papryka, sol) Sol i pieprz do smaku i olej do pieczenia składniki do pieczenia 2 cebule...

Zobacz także przepisy na:

    Sabina Cuisine
    Sabina Cuisine Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sabina Cuisine
    Nasi goreng

    Nasi goreng 187

    Feeria
    Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Feeria Smaków bez cukru
    Wieprzowina w Sambalu

    Wieprzowina w Sambalu 158

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Sambal

    Sambal 973