Babi Ketjap - Potrawa Indonezyjska ( mięso po Indonezyjsku)

52 kliknięcia
23.04.2015
blog: Kuchnia Wysmienita

Przepis: Babi Ketjap - Potrawa Indonezyjska ( mięso po Indonezyjsku)

Babi Ketjap -Indonezyjska Do Marynaty (na 250 gram Mięsa) (wieprzowego) 1 łyżeczkę imbiru 1 łyżeczkę mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kopru rzymskiego 2 orzeszki kemiri 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka sosu sojowego (Ketjap Manis) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sambalu Oelek lub Sambalu djeroek. (gotowy produkt; pieprze, cukier papryka, sol) Sol i pieprz do smaku i olej do pieczenia składniki do pieczenia 2 cebule...

Zobacz także przepisy na:

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Sambal

    Sambal 952

    Sabina Cuisine
    Sabina Cuisine Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sabina Cuisine
    Nasi goreng

    Nasi goreng 173

    Feeria
    Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Feeria Smaków bez cukru
    Wieprzowina w Sambalu

    Wieprzowina w Sambalu 150