Babka drożdżowa z masą makową i Amaretto

151 kliknięć
17.04.2014
blog: Słodkie fantazje

Przepis: Babka drożdżowa z masą makową i Amaretto

Przygotować rozczyn. W tym celu drożdże przełożyć do niedużej miski, zalać je letnim mlekiem (całe 125 ml), dodać 1 łyżkę cukru, drożdże rozetrzeć widelcem. Dodać ok. 5-6 łyżek mąki (tyle, żeby po wymieszaniu rozczyn miał konsystencje gęstej śmietany). Roztarty na gładko rozczyn przykryć lnianą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na około kwadrans do podwojenia objętości. Masło rozpuścić w rondelku, przestudzić. Mąkę...

Zobacz także przepisy na:

    Monica
    Monica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i oliwki
    Rogaliki drożdżowe z masą makową

    Rogaliki drożdżowe z masą makową 477

    szefowa.kuchni1
    szefowa.kuchni1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szefowa kuchni
    Drożdżowa babka makowa

    Drożdżowa babka makowa 55

    AniaGotuje.pl
    AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AniaGotuje
    Drożdżowa babka makowa

    Drożdżowa babka makowa 25