bagietki na płynnym zakwasie

80 kliknięć
06.09.2013
blog: ogrody babilonu

bagietki na płynnym zakwasie

Tak oto rozpoczął się Wielki Eksperyment Bagietkowy, jedno z najtrudniejszych, najbardziej skomplikowanych, frustrujących, a zarazem satysfakcjonujących wyzwań, jakich się kiedykolwiek podjęłam. Składniki pieczywa są niezmienne: drożdże, woda, sól - problem w tym, że można je połączyć na dziesięć tysięcy sposobów. Jak się przekonaliśmy liczy się każdy szczegół: świeżość drożdży, typ mąki, czas rośnięcia, sposób ugniatania...

Zobacz także:

    wisla
    wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapach chleba
    Bagietki na płynnym zakwasie

    Bagietki na płynnym zakwasie 170

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Bagietki na płynnym zakwasie

    Bagietki na płynnym zakwasie 105

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    bagietki na płynnym zakwasie

    bagietki na płynnym zakwasie 80

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Bagietki na płynnym zakwasie

    Bagietki na płynnym zakwasie 59

    Kaś
    Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bake&Taste
    Bagietki na płynnym zakwasie

    Bagietki na płynnym zakwasie 70