bajgle w wersji slow

49 kliknięć
08.07.2014
blog: ogrody babilonu

Przepis: bajgle w wersji slow

Bajgel jest najbardziej znanym żydowskim pieczywem często mylonym z obwarzankami (tymi z Krakowa!). Bez tego pieczywa trudno wyobrazić sobie żydowską kuchnię. Jak głosi legenda bajgiel narodził się w Krakowie już w XVII wieku. Bajgel od zawsze robiony jest z tych samych podstawowych składników: soli, wody, drożdży i dobrej mąki chlebowej. Sekretnym składnikiem bajgla jest jeszcze słód jęczmienny lub syrop słodowy...

Zobacz także przepisy na:

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Bajgle w wersji slow

    Bajgle w wersji slow 40

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    bajgle w wersji slow

    bajgle w wersji slow 49

    NutkaSłodyczy
    NutkaSłodyczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nutka Słodyczy
    Bajgle w wersji fast

    Bajgle w wersji fast 61

    Good Mood Food
    Good Mood Food Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Good Mood Food
    Bajgle w 2 wersjach

    Bajgle w 2 wersjach 118

    Kasieńka
    Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Plate of Joy
    Bajgle

    Bajgle 97

    zacisze kuchenne
    zacisze kuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zacisze kuchenne
    Bajgle

    Bajgle 55

    piegusek1976
    piegusek1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Każdy ma jakiegoś bzika
    Bajgle

    Bajgle 57

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Bajgle

    Bajgle 52

    Dana W.
    Dana W. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Simply Cooking
    Ogórki w musztardzie

    Ogórki w musztardzie 3815

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Bajgle

    Bajgle 63

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Bajgle razowe

    Bajgle razowe 134

    Gucio
    Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaGucia
    Bajgle - Lipcowa Piekarnia

    Bajgle - Lipcowa Piekarnia 34