Bakłażan i ciecierzyca z chrupiącą pitą czyli libański Fatteh

78 kliknięć
30.09.2015
blog: Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej

Przepis: Bakłażan i ciecierzyca z chrupiącą pitą czyli libański Fatteh

Dzień dobry, Im chłodniej robi się za oknem, tym częściej sięgam po potrawy ze wschodniej części basenu Morza Śródziemnego. Mieszańcy tego regionu są mistrzami dań pełnych aromatycznych przypraw, które wspaniale rozgrzewają. Cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz, papryczka chilli - ta fantastyczna mieszanka znalazła się w mojej dzisiejszej propozycji, libańskiej potrawie fatteh. Fatteh w języku arabskim oznacza...

Zobacz także przepisy na:

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Pita

    Pita 4890

    sliwkawegierkablog
    sliwkawegierkablog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    śliwka węgierka
    Ser Halloumi

    Ser Halloumi 733

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Hummus z bobu

    Hummus z bobu 146

    anjax
    anjax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnjaxGotuje
    Chrupki z ciecierzycy

    Chrupki z ciecierzycy 1603

    burczymiwbrzuchu
    burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    burczymiwbrzuchu
    Przekąski sylwestrowe

    Przekąski sylwestrowe 1341

    Samar Khanafer
    Samar Khanafer Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BlogSamar.pl
    Libańska pita.

    Libańska pita. 182

    wedith1
    wedith1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolinarny
    Drugie życie pieczywa - podsumowanie

    Drugie życie pieczywa - podsumowanie 44