Bakłażan z majonezem i adżiką

84 kliknięcia
05.12.2014
blog: mojaorganicznakuchnia.blogspot.com

Przepis: Bakłażan z majonezem i adżiką

Jakiśczas temu zrobiłam do słoików adżikę. Jest to pasta z dodatkiem ostrej papryczki znana w kuchnia gruzińskiej, rosyjskiej i tureckiej. Byłam ciekawa, jak smakuje i postanowiłam coś z niej zrobić. Poniższy przepis wydal mi się interesujący i postanowiłam go wypróbować. Muszęprzyznać, ze to był bardzo smaczny lunch. Adżika wyszła ostra, ale nie aż tak, aby nie dało się jej zjeść. Jestem zadowolona, ze jązrobiłam. A lunch...

Zobacz także przepisy na:

    Angelika A
    Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Angie-Szamanko
    Leczo po gruzińsku

    Leczo po gruzińsku 32

    Angelika A
    Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Angie-Szamanko
    Leczo po gruzińsku

    Leczo po gruzińsku 116

    Marikijka
    Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pyszne.blox.pl
    Ostra przekąska z bakłażanów

    Ostra przekąska z bakłażanów 776

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Pieczony bakłażan

    Pieczony bakłażan 76

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Adżika

    Adżika 4489

    bryssska
    bryssska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczna Kuchnia
    Sałatka z bakłażanem

    Sałatka z bakłażanem 200

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Abchaska adżyka (adżika)

    Abchaska adżyka (adżika) 2311