BAKŁAŻANY PO ISTAMBUŁSKU

65 kliknięć
30.07.2017
blog: Apetyt na Smaka

BAKŁAŻANY PO ISTAMBUŁSKU

Bakłażana jem bardzo często, zazwyczaj jako dodatek do obiadu. Przygotowuję wtedy pieczonego, pokrojonego w kostkę w towarzystwie innych warzyw. Tym razem bakłażan nie był dodatkiem, a daniem głównym. Przygotowany po istambułsku, czyli wydrążony i nafaszerowany pomidorami, cebulą i bakłażanem. Dodatkowo posypany jest chrupiącymi orzeszkami i słoną fetą (która nie załapała się na zdjęcie). Jest to fajna propozycja na...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    zufik
    zufik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zufikowo
    Bakłażany po istambułsku

    Bakłażany po istambułsku 170

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Bakłażany po kaszubsku

    Bakłażany po kaszubsku 62

    swojska baba
    swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Greckie smaki
    Faszerowane bakłażany

    Faszerowane bakłażany 182

    justylla
    justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readeat.pl
    Bakłażany z sambal matah

    Bakłażany z sambal matah 26

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Bakłażany po chińsku

    Bakłażany po chińsku 309

    Emilia Voit
    Emilia Voit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    COOKILLU
    Bakłażany po śródziemnomorsku

    Bakłażany po śródziemnomorsku 75