bakłażany z pestkami granatu i sosem z maślanki

172 kliknięcia
08.05.2013
blog: Maja Skorupska

Przepis: bakłażany z pestkami granatu i sosem z maślanki

Yotam Ottolenghi jest moim guru kulinarnym. Wiem, wiem, użyłam już tego określenia wcześniej, w odniesieniu do Davida Lebovitza. Nie zmieniłam zdania, bez obaw, David Lebovitz to guru czekoladowe i w ogóle w kwestii słodkości, a Yotam Ottolenghi zdecydowanie w gotowaniu słono wytrawnym. Obaj doskonale się uzupełniają, obaj w pewien sposób wywodzą się z tej samej tradycji kulinarnej. 'Jerusalem' to dla mnie przewodnik po...

Zobacz także przepisy na:

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Bakłażany z granatem

    Bakłażany z granatem 73

    Simple Dish
    Simple Dish Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Simple Dish
    Pieczone bakłażany Yotama

    Pieczone bakłażany Yotama 51