Balık ekmek

53 kliknięcia
22.01.2016
blog: KuchniaBezGranic

Przepis: Balık ekmek

Kolejny obowiązkowy punkt na kulinarnej mapie Turcji, a zwłaszcza Stambułu, to balık ekmek czyli filet rybny w chlebie. Kto był na Eminönü, a sądzę, że każdy kto odwiedził to Stambuł z pewnością tam był, widział bujające sie na falach łódki na których smażono świeże rybki. Porozstawiane na brzegu beczki, służące za stoły, których w sezonie i tak zwykle jest zbyt mało, kilka stoisk z pekielnie słonym turşu (tureckimi...

Zobacz także przepisy na:

    trzy posiłki
    trzy posiłki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy Posiłki Dziennie
    Stambuł cz. I. Morze

    Stambuł cz. I. Morze 109

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Türk Ekmek

    Türk Ekmek 148

    centka
    centka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cooking & eating
    Obustronny zachwyt i szparagi

    Obustronny zachwyt i szparagi 77

    Kasia Karakaya
    Kasia Karakaya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaBezGranic
    Balık ekmek

    Balık ekmek 53