Bardzo delikatne ciasto : jabłka, ricotta i zmielone migdały. Kuchnia włoska.

54 kliknięcia
26.11.2016
blog: Est-Ouest

Przepis: Bardzo delikatne ciasto : jabłka, ricotta i zmielone migdały. Kuchnia włoska.

Przepyszne ciasto… 6 porcji Przygotowanie 20 minut Pieczenie 40-45 minut 5-6 jabłek Masło do jabłek Przyprawa do piernika – jeśli lubicie 50 g cukru Cytryna: sok i skórka 120 g masła 3 jajka 200 g cukru trzcinowego, ciemnego 250 g ricotty 200 g zmielonych migdałów Jabłka obieramy ze skórki, specjalnym nożem wycinamy gniazda nasienne i następnie kroimy je na plastry. Podsmażamy jabłka na maśle z cukrem i posypujemy je...

Zobacz także przepisy na:

    cookingmarta
    cookingmarta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    cookingMarta
    Makowiec

    Makowiec 7116

    Kuchnia Tomka
    Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Tomka
    Ciasto cytrynowe z ricottą

    Ciasto cytrynowe z ricottą 35

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Włoska pokusa

    Włoska pokusa 480

    komarka
    komarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Every Cake You Bake
    Jabłka w cieście

    Jabłka w cieście 135