Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu

8 kliknięć
07.05.2018
blog: Wino Francja Kuchnia

Przepis: Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu

Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu (Pasta agli spinaci e gorgonzola) Z cyklu kuchnia włoska. Bardzo kremowa i szpinakowa pasta z odrobinądobrych dodatków oraz najważniejszego: serca. Składniki: 200 g świeżych liści szpinaku 100 g gorgonzoli 2 szalotki 5 ząbków czosnku (gwarancja dobrego smaku) 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietanki kremówki (wybrałam 12%) sól i pieprz do smaku 1 szczypta...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Rolada szpinakowa

    Rolada szpinakowa 1852

    Bogini Smaku
    Bogini Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maxymonium kulinarne
    Zupa szpinakowa

    Zupa szpinakowa 429

    kalina.czarnopolska
    kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    22kilo.pl
    Pasta szpinakowa

    Pasta szpinakowa 29

    Tapenada
    Tapenada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenada
    Ekspresowa pasta gorgonzola

    Ekspresowa pasta gorgonzola 96

    coolinarnie.pl
    coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolinarnie.pl
    Rolada szpinakowa

    Rolada szpinakowa 2987

    iwa643
    iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaKuchniaMalutka
    Szpinakowa pasta śniadaniowa

    Szpinakowa pasta śniadaniowa 192

    cocolibre
    cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Widelce
    Gorgonzola

    Gorgonzola 746

    LOVE EAT
    LOVE EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mashup
    Sałatka z truskawkami i gorgonzolą

    Sałatka z truskawkami i gorgonzolą 253