Barszcz czerwony na zakwasie z buraków Magdy Gessler

941 kliknięć
22.02.2015
blog: Najsmaczniejszy

Przepis: Barszcz czerwony na zakwasie z buraków Magdy Gessler

Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej zupy jest kwas z buraków przyrządzony według tego przepisu Magdy Gessler. Robi się to naprawdę łatwo i jest bajecznie tani – kilogram buraków kosztuje około złotówki. Robiłem go w wersji z kromką chleba i sokiem z ogórków- obie...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Zakwas z czerwonych buraków

    Zakwas z czerwonych buraków 4108