Barszcz czerwony wigilijny

4094 kliknięcia
16.12.2013
blog: Codziennik Kuchenny

Przepis: Barszcz czerwony wigilijny

Barszcz czerwony gotuję przez cały rok, ale ten wigilijny smakuje wyjątkowo. Dodanie suszonych grzybów i wędzonych śliwek daje ten specjalny smak, który pamięta się jeszcze długo po Świętach. Składniki: 2 litry bulionu warzywnego 1 kg buraków 1 litr kwasu z buraków 2 cebule 2 kwaśne jabłka (szara reneta) 10 suszonych śliwek 10 wędzonych śliwek 10 kapelusz suszonych borowików 3 liście laurowe 5 ziarenek czarnego pieprzu 5...

DODANO DO 1 zeszytu:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    Magda111
    Magda111
    Barszcz wigilijny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Barszcz wigilijny

    Barszcz wigilijny 17781