Bataty gotowane na parze

6640 kliknięć
11.11.2014
blog: Bez pszenicy

Przepis: Bataty gotowane na parze

Szybciutki przepis oparty na książce "Karolina na detoksie". Świetny dodatek obiadowy. 2 porcje 2 bataty 2 łyżki oleju rydzowego (z lnianki) lub lnianego sok z 1/2 cytryny szczypta soli morskiej lub himalajskiej - zmielona Bataty obieramy, kroimy w plastry lub kostkę. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy na talerz. Polewamy olejem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy solą.

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elatonie
    elatonie
    Ryba gotowana na parze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryba gotowana na parze

    Ryba gotowana na parze 4611

    Magda G
    Magda G
    Dorsz gotowany na parze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorsz gotowany na parze

    Dorsz gotowany na parze 3897

    edith
    edith
    Dorsz gotowany na parze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorsz gotowany na parze

    Dorsz gotowany na parze 7316