Bażant

1801 kliknięć
06.07.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Bażant

2 bażanty, 10 gram suszonych smardzów, 110 gram drobno pokrojonej słoniny ( bardzo drobno), 120 gram posiekanej wątróbki, 2 jajka, 1 bułka kajzerka sucha, gałka muszkatołowa, sól, pieprz z kolendrą, 1 cebula, masło, boczek surowy w cienkich plastrach do obłożenia bażantów. Bażanty oskubać z pozostałości piór, dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć szyje i kupry ( zawsze odcinam kupry). Smardze namoczyć w ciepłej wodzie,...

Zobacz także przepisy na:

    Karkrówka
    Karkrówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 10822

    Monica
    Wino i oliwki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5715

    kasztanowakuchnia
    Kasztanowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczony bażant po staropolsku

    Pieczony bażant po staropolsku 6187

    doowa
    Moje Małe Czarowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony w przyprawach

    Bażant pieczony w przyprawach 6317

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant

    Bażant 1801

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony

    Bażant pieczony 1452

    bartoldzik
    Facet Na Talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tagine z bażanta

    Tagine z bażanta 540

    meg
    przesmacznie.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant w limonkach

    Bażant w limonkach 206

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant konfitowany

    Bażant konfitowany 144

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony w otrzewnej

    Bażant pieczony w otrzewnej 665

    smaki prowincji
    Smaki Prowincji Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczony bażant

    Pieczony bażant 443

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant duszony

    Bażant duszony 134

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant ze Szkocji w winogronowym sosie

    Bażant ze Szkocji w winogronowym sosie 314