Bażant

1707 kliknięć
06.07.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Bażant

2 bażanty, 10 gram suszonych smardzów, 110 gram drobno pokrojonej słoniny ( bardzo drobno), 120 gram posiekanej wątróbki, 2 jajka, 1 bułka kajzerka sucha, gałka muszkatołowa, sól, pieprz z kolendrą, 1 cebula, masło, boczek surowy w cienkich plastrach do obłożenia bażantów. Bażanty oskubać z pozostałości piór, dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć szyje i kupry ( zawsze odcinam kupry). Smardze namoczyć w ciepłej wodzie,...

Zobacz także przepisy na:

    Karkrówka
    Karkrówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karkrówka
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 10259

    Monica
    Monica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i oliwki
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5461

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant

    Bażant 1707

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant pieczony

    Bażant pieczony 1265

    bartoldzik
    bartoldzik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Facet Na Talerzu
    Tagine z bażanta

    Tagine z bażanta 478

    meg
    meg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przesmacznie.blogspot.com
    Bażant w limonkach

    Bażant w limonkach 174

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant konfitowany

    Bażant konfitowany 122

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant pieczony w otrzewnej

    Bażant pieczony w otrzewnej 601

    smaki prowincji
    smaki prowincji Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Prowincji
    Pieczony bażant

    Pieczony bażant 369

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant duszony

    Bażant duszony 114