Bazyliowo-czosnkowa oliwa

356 kliknięć
01.12.2013
blog: Zielony Jeleń

Przepis: Bazyliowo-czosnkowa oliwa

Po prostu uwielbiam. Składniki: - oliwa (250ml) - 6-7 listków świeżej bazylii - ząbek czosnku Czosnek obieramy i w całości wrzucamy do karafki. Dodajemy też liście bazylii. Zalewamy wszystko oliwą. Odstawiamy na ok. tydzień w ciemne i chłodne miejsce. Po tym czasie możemy dodawać oliwę do ulubionych potraw.

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    doduś
    doduś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marzenia na talerzu
    Oliwy smakowe

    Oliwy smakowe 49

    marrrgott
    marrrgott Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zielony Jeleń
    Bazyliowo-czosnkowa oliwa

    Bazyliowo-czosnkowa oliwa 356

    ines
    ines Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pasjeines
    Oliwa czosnkowa

    Oliwa czosnkowa 2037

    gotujesy
    gotujesy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotujeSy
    Focaccia bazyliowo-czosnkowa

    Focaccia bazyliowo-czosnkowa 57

    nikol
    nikol Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nikol od Kuchni
    Sos Bazyliowo - Czosnkowy

    Sos Bazyliowo - Czosnkowy 347