Beza ze śmietaną i malinami (Pavlova)

61 kliknięć
18.02.2014
blog: UGOTOWAĆ

Przepis: Beza ze śmietaną i malinami (Pavlova)

Pavlova to australijski deser, który charakteryzuje się tym, że składa się z bezowego spodu i bitej śmietany, a całość udekorowana jest świeżymi owocami. Związku z tym, że jest luty, a miałam ochotę na ten deser - użyłam mrożonych malin, które wyśmienicie pasują do słodkiej bezy. Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L) 210 g cukru pudru (tj. 12 dosyć sporych łyżek) 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki...

Zobacz także przepisy na:

    Rocksanka
    Rocksanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tęcza w słoiku
    Torcik ''Pavlova'' z malinami

    Torcik ''Pavlova'' z malinami 149

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Pavlova z malinami

    Pavlova z malinami 76

    Antenka
    Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaczny kąsek
    Biała Pavlova z malinami

    Biała Pavlova z malinami 146