Bezglutenowa babka wielkanocna cytrynowo - pomarańczowa

205 kliknięć
18.04.2014
blog: Nina w kuchni

Przepis: Bezglutenowa babka wielkanocna cytrynowo - pomarańczowa

Oto pyszna babka wielkanocna, z cytrusami, migdałami zamiast mąki i kaszą kukurydzianą. Bezglutenowa, wilgotna, aromatyczna. Skradła mój żołądek, zwłaszcza polana czekoladą. Jest długo świeża, więc można bez obaw przygotować ją na dzień, dwa przed Wielkanocą. Musicie spróbować! Mąka migdałowa to nic innego jak drobno zmielone migdały. Zamiennie (także w oryginale) są zmielone na pył płatki migdałowe. Przy tego typu...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje
    Babka puszysta
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka puszysta

    Babka puszysta 518

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje
    Babka na oleju
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka na oleju

    Babka na oleju 905