bezglutenowe drożdżowe ciasto z twarogiem...

169 kliknięć
13.08.2017
blog: W Mojej Kuchni Lubię Ugotować Coś Smacznego...

Przepis: bezglutenowe drożdżowe ciasto z twarogiem...

Składniki: mąka Mix B best in gluten free Schar 600 gram, drożdże suche Schar 10 gram, jajka 2 sztuki, cukier 100 gram, sól - szczypta, aromat cytrynowy 1 łyżeczka, mleko 150 ml, masło 75 gram, twaróg 50 dag, masło 5 dag, cukier 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jajka 1 sztuka "L", lukier - w opisie ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    justa_kitchen
    justa_kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justa kitchen
    kasza gryczana z jabłkiem

    kasza gryczana z jabłkiem 1410

    justa_kitchen
    justa_kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justa kitchen
    kanapka no.4

    kanapka no.4 588