Bigos z kapusty pekińskiej

55 kliknięć
17.11.2016
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Bigos z kapusty pekińskiej

Kapusta pekińska w Chinach uprawiana jest już od V wieku. Serca smakoszy innych kontynentów – Europy i Ameryki Północnej – podbiła zdecydowanie niedawno, bo w latach trzydziestych XX wieku. Od razu stała się cenionym warzywem ze względu na smak i wartości odżywcze. Kapusta pekińska jest warzywem używanym na szeroką skalę w kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Na surowo wykorzystywana jest do zawijania...

Zobacz także przepisy na:

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Warzywny bigos z kapusty pekińskiej

    Warzywny bigos z kapusty pekińskiej 114

    Marioolkaaaaa
    Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UGOTOWAĆ
    Bigos z kapusty pekińskiej

    Bigos z kapusty pekińskiej 34

    kardamonovy
    kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kardamonovy
    Bigos z kapusty pekińskiej

    Bigos z kapusty pekińskiej 362