Biltong, czyli suszona wołowina

3328 kliknięć
24.07.2013
blog: Widelce

Przepis: Biltong, czyli suszona wołowina

Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić wzdłuż włókien na plastry od grubość do 5 cm i długości do 12 cm. Płaty wymoczyć w occie przez 3 minuty. Mięso natrzeć mieszankąprzypraw: zmieloną kolendrą, solą, pieprzem i brązowym cukrem. Odsączyć krew i włożyć na dobę do lodówki, aby się zamarynowało. Następnie powiesić mięso pionowo na haczyku w przewiewnym, suchym miejscu gdzie nie brakuje światła na 4-5 dni by stało się...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    NiezlyMlynek
    NiezlyMlynek
    Suszona Wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Suszona Wołowina

    Suszona Wołowina 912