Bimber Grunwald

6444 kliknięcia
03.07.2014
blog: Kuchnia Władzia

Przepis: Bimber Grunwald

Dobry przepis na bimber 1410 to połowa sukcesu, przy wyrobie bimbru wiele czynników decyduje o jego jakości i smaku. Początek naszych prac to zaplanowanie ilości samogonu, musimy dokładnie obliczyć ilość cukru, wody i drożdży. Gotowa receptura do pamiętna data 1410 czyli 1 kilogram cukru 4 litry wody i 10 deko drożdży. Zacznijmy od naczyń: do czystej beczki lub balonu wlewamy wodę. Jeżeli wyczuwamy silną woń chloru...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    KlaraFina
    KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna czytelnia
    Zróbmy sobie bimber

    Zróbmy sobie bimber 5950

    krzysn
    krzysn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Władzia
    gsdg

    gsdg 368

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Poncha

    Poncha 2093

    KlaraFina
    KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna czytelnia
    Zróbmy sobie bimber

    Zróbmy sobie bimber 3601

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pigwówka

    pigwówka 5474

    anta
    anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadło i czytadło
    Pod gołym niebem

    Pod gołym niebem 91

    qpoprostu
    qpoprostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia po prostu
    Cytrynówka na bimbrze

    Cytrynówka na bimbrze 8809

    Smakować
    Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakować
    Smaki Podlasia

    Smaki Podlasia 696

    krzysn
    krzysn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Władzia
    Bimber Grunwald

    Bimber Grunwald 6444