Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

173 kliknięcia
23.10.2011
blog: Cucina della Felicita

Przepis: Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

Uwielbiam leniwe, niedzielne poranki, podczas których mogę spokojnie delektować się filiżanką ulubionej kawy i maczać w niej przepyszne biscotti. Biscotti to słodki przysmak ze słonecznej Italii, a ich nazwa pochodzi od łacińskiego słowa "biscotus", które oznacza "pieczone dwukrotnie". Te najsłynniejsze wywodzą się z toskańskiego miasta Prato, gdzie były wypiekane już w XIII wieku. Jako, że pod nazwą "biscotti" we Włoszech...

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    PoraCosZjesc
    Pora coś zjeść... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dietetyczne cantuccini (biscotti)

    Dietetyczne cantuccini (biscotti) 337

    mager
    Pieczenie chleba i inne potrawy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biscotti

    Biscotti 47

    zasmakujkuchni
    Zasmakuj Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cantucci

    Cantucci 6

    Madame Edith
    madameedith.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BISCOTTI

    BISCOTTI 196

    doowa
    Moje Małe Czarowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Włoskie biscotti

    Włoskie biscotti 80

    Ewelinaevekowalska
    Smakołyki z kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biscotti inaczej też Cantucci

    Biscotti inaczej też Cantucci 45

    Kawa i Czekolada
    Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cantuccini (Biscotti di Prato)

    Cantuccini (Biscotti di Prato) 32