Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

176 kliknięć
23.10.2011
blog: Cucina della Felicita

Przepis: Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

Uwielbiam leniwe, niedzielne poranki, podczas których mogę spokojnie delektować się filiżanką ulubionej kawy i maczać w niej przepyszne biscotti. Biscotti to słodki przysmak ze słonecznej Italii, a ich nazwa pochodzi od łacińskiego słowa "biscotus", które oznacza "pieczone dwukrotnie". Te najsłynniejsze wywodzą się z toskańskiego miasta Prato, gdzie były wypiekane już w XIII wieku. Jako, że pod nazwą "biscotti" we Włoszech...

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    zasmakujkuchni
    zasmakujkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zasmakuj Kuchni
    Cantucci

    Cantucci 9

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    BISCOTTI

    BISCOTTI 201

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Biscotti

    Biscotti 48