Biszkopciki z mascarpone i dżemem morelowo - pomarańczowym

68 kliknięć
19.08.2014
blog: Kardamonowa Kuchnia

Przepis: Biszkopciki z mascarpone i dżemem morelowo - pomarańczowym

Są maleńkie, fantastycznie mięciutkie, rozpływające się w ustach. Znikają z patery w zatrważającym tempie. W biszkoptach istotne są wiejskie jajka, których piana po ubiciu jest idealnie sztywna. I najważniejsze to powstrzymać się od zjedzenia ich przynajmniej przez kilka godzin, aby zdążyły schłodzić się w lodówce. Najlepiej smakują na drugi dzień - ale to już trudniejsza sprawa. Prawdziwy trening silnej woli, a na dodatek...

Zobacz także przepisy na:

    Wulkan-smaku
    Wulkan-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wulkan smaku
    Dżem morelowo-brzoskiwniowy

    Dżem morelowo-brzoskiwniowy 188

    joone
    joone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blondies in the kitchen
    Keks bez mąki (bezglutenowy)

    Keks bez mąki (bezglutenowy) 1188

    wspaniałe torty
    wspaniałe torty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wspaniałe torty
    TORT MAKOWY

    TORT MAKOWY 4489

    magma
    magma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastkarnia na kruchym spodzie
    WZK czyli wuzetka

    WZK czyli wuzetka 2418

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Mazurek pomarańczowy z mascarpone

    Mazurek pomarańczowy z mascarpone 63

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Pascha morelowo-migdałowa

    Pascha morelowo-migdałowa 112