Biszkopt ubijany na parze

2842 kliknięcia
05.10.2013
blog: Młoda Gotuje

Przepis: Biszkopt ubijany na parze

Biszkopt ubijany na parze jest delikatny i puszysty . Idealny do tortów na wszelkie okazje a także na placki biszkoptowe i rolady. Składniki: * 7 jajek * 1 szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej * 0,5 szklanki mąki tortowej * 1 łyżeczka proszku Sposób przygotowania: Piekarnik wstawić na 170 C . Do garnka wlać ok. 1 l wody podgrzewać do ok. 80 C ( gorąca ale nie gotująca się) , do dużej miski blaszanej wbić jajka i...

Zobacz także przepisy na:

    Anettka87
    Anettka87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchcikownia
    Tiramisu

    Tiramisu 3935

    Glowika
    Glowika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Saganek
    Niezawdony biszkopt z 6 jaj

    Niezawdony biszkopt z 6 jaj 8651

    Lukash
    Lukash Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Łukasza
    Biszkopt idealny.

    Biszkopt idealny. 5022

    pychotka11
    pychotka11 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cukiernia Pychotki
    Cappucino

    Cappucino 2678

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Najlepsze Rafaello

    Najlepsze Rafaello 4164

    Opalanka
    Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niebo na talerzu
    Biszkopt

    Biszkopt 3666

    mlodagotuje
    mlodagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Młoda Gotuje
    Biszkopt ubijany na parze

    Biszkopt ubijany na parze 2842