Biszkopt ubijany na parze

2835 kliknięć
05.10.2013
blog: Młoda Gotuje

Przepis: Biszkopt ubijany na parze

Biszkopt ubijany na parze jest delikatny i puszysty . Idealny do tortów na wszelkie okazje a także na placki biszkoptowe i rolady. Składniki: * 7 jajek * 1 szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej * 0,5 szklanki mąki tortowej * 1 łyżeczka proszku Sposób przygotowania: Piekarnik wstawić na 170 C . Do garnka wlać ok. 1 l wody podgrzewać do ok. 80 C ( gorąca ale nie gotująca się) , do dużej miski blaszanej wbić jajka i...

Zobacz także przepisy na:

    Anettka87
    Anettka87
    Tiramisu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tiramisu

    Tiramisu 3742

    Lukash
    Lukash
    Biszkopt idealny.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biszkopt idealny.

    Biszkopt idealny. 4710

    Beatrice
    Beatrice
    Ciasto cappucino
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto cappucino

    Ciasto cappucino 4845

    barwnymotyl
    barwnymotyl
    Sernik na zimno ...
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sernik na zimno ...

    Sernik na zimno ... 3392

    pychotka11
    pychotka11
    Cappucino
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cappucino

    Cappucino 2584

    natalia.r
    natalia.r
    Najlepsze Rafaello
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Najlepsze Rafaello

    Najlepsze Rafaello 4044

    Opalanka
    Opalanka
    Biszkopt
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biszkopt

    Biszkopt 3594